Digital Artifacts

Wednesday, September 26, 2007

Windows Movie Maker

Hi Everyone,

This is the video I started in class. I decided to play around a little more in Windows Movie Maker with the video effects. It took me awhile to upload it before I realized I had to save it in the proper format as a movie rather than just a file. I hope it works.

Jackie

7 Comments:

Blogger Innes said...

Wow! good job! i tried uploading a video tonight (at exactly the same time!) and your's worked and mine DIDN'T! what's the secret????

September 26, 2007 at 10:48 PM  
Blogger JackieK said...

Hi Innes,
I don't know which program you are using but I was in Movie Maker. When I originally saved it, it was only saved as a file. I had to go to file and click on "save movie file". Once it was saved as a movie it uploaded onto the blog.
Hope I helped. Let me know what happens.
Jackie

September 26, 2007 at 11:07 PM  
Blogger Innes said...

what format is your movie? i used windows media...

what did your code look like when you uploaded it? ( itried to copy and paste it here, but it will not allow me to...)

thanks

September 27, 2007 at 7:17 AM  
Blogger Colin and/or Michele said...

Great job on your "Friends" video, Jackie! Nice exploration of different transitions effects.

Innes, you can go and have a look at Jackie's code by clicking on"edit post" on your dashboard options (once you've logged onto http://www.blogger.com instead of on "new post".

September 27, 2007 at 11:50 AM  
Blogger Colin and/or Michele said...

Eeep--sorry. I meant click on "post" then "edit" from the dashboard.

September 27, 2007 at 11:52 AM  
Blogger JackieK said...

Innes,
I tried to post my code for you but I kept getting a message that said my HTML could not be accepted. My tag is not allowed. "Whatever that means." Do what Michele said to do in order to see it. I just know that it would not let me upload my project until I saved it as a movie file which was under file "Save as Movie". You might have to go somewhere else since you are in a different program.

September 27, 2007 at 8:37 PM  
Blogger Innes said...

yes, i had some trouble, too, before i remembered that it had to be a movie file. so i saved it in Windows Media Player format, and it seems to run great in that.

I'm trying to look at your code, as michele suggested, but i only seem to be able to "edit post" for those comments thati actually wrote...

i can see, however, that after your comment there is [video], but after my post, there is not this bracket thing...

not sure what to try next...the HELP pages do not seem particularly helpful!

thanks again!

September 27, 2007 at 8:42 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home